Monday, June 19, 2017

Homophobic...

Dia kene buli dan mati sebab (ada orang katalah, cikgu dia kata) orang/kawan-kawan sekolah dia suspek dia gay. So matilah budak lembut ni. Kita tak taulah dia gay atau tidak, tapi dia suka musiclah. jambu? ermmm bolehlah kut.

Bukan nak cerita sangat pasal budak ni,pun tapi nak cerita pasal pembuli. Saya kena buli? hehehe Saya,kan garang. Tak ada orang berani buli punyala. Saya buli orang. ntah, rasa tak pernah. Tapi kalau ada yang fefeeling dia kena buli tu, perasaan dia ajelah tu. Paranoid dia.

Ok jom bulan puasa-puasa ni kita mengumpat pasal pembuli. Siapa pembuli. kalau ikut skrip dia, sayalah buli dia. Ikut skrip saya, dia homophobic dan terparanoid yang saya one of orang jahat penyokong agenda gay & lesbian, tak keterlaluan kalau saya kata dia suspek saya lesbian. I not a lesbian, saya normal saja. tapi saya ini cuma psiko yang kuat berangan nak kawen lelaki hensem dan bijak, tapi saya sendiri tak cantik, menarik dan tak pandai menggatal/mengorat/mengayat lelaki bijak. Kawan-kawan lelaki sekolah saya dulu, semua jadi kawan bergaduh.

Begitula gigihnya dia mengarang, melukis dan keluar modal sendiri terbitkan novel ini. As time goes by, saya tak ada rasa lagi dah nak jerit kat dia"U dah fitnah I. See u court" macam dulu-dulu tu.
Bercerita pasal si homophobic ini, punyalah dia phobia, sampai dia bersakitan mengarang sebuah novel tebal pasal perempuan lesbian. Katanya itu saya. Nasib baiklah dia penulis, jadi dia bunuh saya dengan mata pena. Kalau dia macam kawan-kawan sekolah Nhaveen, harus saya sudah mati kena liwat, kena bakar.

itu bab cerita homphobia, bagaimana pula dengan illuminati phobia? Mereka ini pun samalah dengan budak anti-pink ini. Mereka semua orang baik-baik yang cuba mempertahankan budaya-tradisi dan jati diri mereka. Dalam pada itu mereka jadi kejam. Justifikasi untuk bertindak ganas ialah melindungi jati diri. Apa-apa yang tak sama dengan mereka akan dilihat sebagai ancaman yang harus diperangi. Mereka sibuk berperang. Lepas menang perang, nak buat apa? Mereka akan cari mangsa terbaru untuk di"bunuh", begitulah seterusnya sampai matilah ceritanya. Dah tua, dah tak larat berperang, barulah dia berhenti agaknya.

Saya punya cara pula, macam tulisan yang lepas. kalau saya ada kuasalah, tapi saya hanya orang kecil, saya hanya mampu berangan. Saya berangan jika saya ada kuasa, saya akan tiru cara puak yang kita kata musuh itu membentuk seorang Hannah Yeoh. Tak payah nak buli orang. kalau kau ada icon yang unggul, mereka akan ikut contoh unggul, kuranglah kejadian lelaki-lelaki, gigih mengepit-kepit suara dan apa-apa yang patut dikepit. perempuan pun tak bersakit-sakit  membedung apa-apa yang terbonjol sana-sini.

No comments: