Sunday, July 30, 2017

Cabaran Pertama

Pergh saya sudah cerita, cabaran memasarkan gabungan tulisan kawan saya dan contengan saya, sebelum-sebelum ini,di sini dan di sini, kan. Tapi ada lagi cabaran yang akan bikin mungkin projek ini tinggal angan-angan sahaja... wah apalah masalah terbesarnya?

Personalitilah, apa lagi? My personality and kawan saya punya personality selain dari personal background. Saya cuba memahami dia sebelum saya boleh melakar apa-apa yang patut. Satu hal yang paling berat, kawan saya ini sudah kawen dan melankolik, penuh dengan kemanusian, sedangkan saya? Hurrmm JOMBLO HAPPY, asal boleh sahaja yang kengkadang stuck in a deep shit because ke asal bolehan, semberono saya.

Bila saya baca catatan dia, penuh dengan melankolika, dan saya cakap dalam hati, "alamak, macam mana ini? macam mana aku nak lukis, conteng, gambarkan sebuah melankolika" Really susah. Macam manalah pula si Jomblo Happy ini boleh stuck dengan si Melankolik? Kawan saya itu jenis periang saja, happy gembira dan full of pengharapan yang positif-positif. She who see her glass half full, instead of half empty. Tapi itulah bila dia meluah rasa, rupanya dalam hatinya ada luka ada pedih, ada berbagai rasa yang saya sendiri tak berani nak menyelaminya jauh-jauh.

Ok janganlah banyak berkira-kira, menyelam-nyelam sangat. Cuti semester ini akan saya habiskan dengan meniru doodle sedih yang banyak bersepah dalam internet ni...hihihi...

Dear readers and friends kalau baca catatan ini doakan saya ditumpahi dengan ilham dan idea yea. Moga projek saya ini jadi kenyataan.


Cubaan pertama saya...Complete failure hehehe. Kenapa?

Ini  komen kawan saya.
Betullah tu bila si Jamblo Happy membaca isi hati si melankolika muka dia jadi macam itu,lah tu.

No comments: