Thursday, December 22, 2011

Jom Gedik-gedik


Hassan Ali
:
Apa guna dapat tawan Putrajaya kalau 3R dikesampingkan!

Ketua Muslimat

:

Mana-mana ahli PAS yang senada dengan Hassan Ali ini, samaada mereka ini :-
I)              Bijak tapi bermasalah, atau
II)            Dungu dan gelap hatiGaya berhujah lagu ini memang mudah, sementalah ada cerita yang orang Gombak Setia sendiri tak berapa sukakan Hassan Ali. Iyalah Hassan Ali ini asalnya pegawai tinggi kerajaan, jadi elitlah gitu. Kalau orang kata dia ni jenis protocol tak suka “turun padang” campur-campur dengan marhaen macam Tien Chua yang sanggup bersama budak-budak berdemonstrasi di jalanan memang saya setujulah gitu.

Namun, adalah lebih baik kita orang perempuan, jangan amal sangat berhujah lagu tu. Orang perempuan tu, tidakkah lebih baik dia ikut sahaja nasihat dalam Surah Al Ahzab ayat 33? Duduk rumah diam-diam. Ini dah terperangkap dalam debat yang penghabisanya, bila dia sendiri nak nyedapkan hati dia sendiri, dia beri “generalization” negetif kepada mereka dia anggap musuh atau terpengaruh dengan musuh. Tak ka eish, nampak macam mengada-ngada, tergedik-gedik, gitu?

Dia kata pempuan mekap-pempuan pakai over-over tak tutup aurat, gedik, dia yang bertudung litup pun 2x5 sama naik aje gediknya juga. Tulah peluk sosialistaEli Wong bogel ramai-ramai, kan dah dapat sawan gedik ELI. Kita pempuan ni jangan senang-senang nak kata orang gedik sebab mengedik tu memang siyookkkk gituh, lagi cocok dengan tuntutan nafsu kita. Memang dalam Islam menggedik tu tak salah kalu kena pada tempat, kena pada orang yang betul-betul halal kita nak tergedik-gedik. Tapi dah orang lain meluat dengan aksi gedik kita. Itu dah mengganggu ketenteraman awam tuh, kawan. 

No comments: