Wednesday, November 11, 2015

Kuasa PAS

Mereka merancang, Allah juga merancang dan perancangan Allah adalah yang terbaik. Dalam keadaan PAS yang teruk, dikhianati ahli sendiri sehingga melahirkan PAN dan dibuang oleh kawan pakatan, tetiba ada sesuatu yang baik untuk mereka. Allah berikan rahmat dalam keterukan, kesakitan. Kini PAS dilihat bakal jadi kuasa penentu pada PRU akan datang.

Amat mustahil bagi BN atau pakatan harapan untuk membentuk kerajaan tanpa sokongan PAS. Jadi inilah masanya untuk PAS jual mahal, lihat mana satu kem yang boleh menawarkan yang terbaik untuk wadah perjuangan PAS. PAS memperjuang HUDUD maka inilah masanya mereka guna Hudud sebagai tukaran kuasa. 

Kita pengundi non-partisan yang beragama Islam tentula suka mo tengok mana satu pakatan yang boleh terima hudud untuk terus berkuasa, tak takut kena kritik dengan anti-hudud demi kuasa. Jika HUDUD Kelantan dibentang di Parlimen, saya tak letak pengharapan (expectation) tinggi pun ianya akan lulus, tapi suka juga mo tau orang Islam mana satu yang mengaku Islam tapi takut untuk angkat tangan untuk HUDUD. Kalau memang itu bonus. Sekurang-kurangnya ada Hudud di Kelantan.

No comments: