Monday, October 6, 2014

BERANGAN

Antara perkara yang jadi kemarahan orang dewasa semasa saya kecil ialah berangan. Ntah macam mana mereka tahu saya berangan, pun saya tak tau. Mungkin dari percakapan, perbuatan saya agaknya. Mereka menyergah saya "hah berangan, lah tu".... paling sering disergah begitu bila saya tonton TV dan goyang-goyang kepala menyanyi-nyanyi kecil, sesurupan??? Taklah, keseronokan, jer.

Lagi satu saya pernah ditangkap depan cermin sedang menyepit rambut saya dengan sepit baju. Sebelum itu saya ikut makcik saya ke salon rambut, saya sangat suka tengok pendandan rambut berkerja. Jadi saya pulang dan cuba meniru aksi pendandan rambut tersebut. Teruk saya diejek busu dan sejak hari itu agaknyalah saya mula cuba cintakan kira-kira. Ntah semacam satu instinct yang mengatakan bahawa orang pandai Maths adalah seorang yang realistik. Tak ada sapa pun bagi tau, ntah bagai mana saya tau pun saya tak tau, saya cuma tau kalau tak mau lagi diejek kuat berangan kena pandai matematik yang dipanggil Ilmu Hisab pada masa itu.

Jadi di sekolah saya belajar matematik dengan bersungguh-sungguh sekali. Tak ada sorang pun tau yang saya kuat berangan sebab kerja keras saya membuahkan hasil yang baik. Tapi kalau korang nak tau, saya memang tak pernah berhenti berangan. Selalunya saya akan berangan buat show nyanyi sambil main piano mendendangkan lagu-lagu kegemaran saya seperti November Rain, I Love U Just the Way U are, Honesty...macam-macamlah, kejap berangan main seksefon macam Dave Kozz, main biola macam Venessa May ntah apa-apa tah dan yang mengerikan ntah kenapa atas sebab yang saya pun tak pasti lately saya dah pandai berangankan untuk jadi gadis dalam gambar di bawah.......

Gambar ini saya curi di internet.....suka-suka-suka.


oh apa cerita pasal perempuan pelacur yang telah saya janji dalam ntri yang lepas...hmm panjang ceritanya, dipendekkan saya tak dapat novelnya. Pekedai (staff di bahagian information centre) mencadangkan saya beli online, kalau nak juga beli dari kedainya kena tunggu lagi 2 bulan lagi. Sombong betul,kan staff kedai. Iyalah kedai dia dah kaya benar dan tak perlukan sales dari sorang saya agaknya.

No comments: