Monday, January 2, 2017

Happy New Year???

Memulakan tahun 2017 dengan perang lelaki pempuan memang sikitlah mengusarkan. Saya kena bersedia yang akhirnya kawan perempuan saya akan berpihak lelaki yang saya ajak "bertumbuk" deminya itu dan menjauhi saya. Saya juga sudah bercega dengan "the worst off scenario" dimana akhirnya nanti kawan saya pula yang akan membenci saya. Tak padahal mulanya kita ber"gasak" sebab nak men"yelamat"kan dia. Kita pula nanti dikata-kata perempuan gila, pengacau, pendengki, baik pergi mampus bla bla bla....haish haish haish. Worst off scenariolah. Hopefully itu tidak terjadilah,kan

Emansipasi Wanita satu MITOS? Tapi saya masih mau percaya yang ia bukan satu MITOS. Ia wujud. Hanya sangat rare umpama mencari jarum dalam jerami. Jadi lebih baiklah saya bersedia untuk hilang kawan dan dibenci kawan untuk tahun 2017 ini. Pun begitu saya yakin Allah akan melindungi tiap jalan dan jejak yang saya lalui. Mana tau berkat doa tak putus, "my expected worst off scenario" tak menjadi dan saya temui kawan-kawan perempuan sejati dan setia.

Saya tak perlu fikir sangatlah pasal permulaan 2017 yang serba tak kena. Saya tak perlu gusar,pun jika kehilangan kawan pun. Yang penting fokus pada kerja dan pelajaran. Itu saja. One day kalau dah berjaya semua akan datang ngaku kawan. Biasalah tu. Jadi doakanlah saya berjaya dalam perjalanan yang orang dok kata-kata penuh dengan kesepian ini.

No comments: