Tuesday, November 8, 2016

Tak Mengharap pun

Biasa saya memang tak ambil port sangat sapa president Amerika, walau orang kata President Amerika itu president dunia, kita sebagai salah seorang manusia yang menghuni dunia ini kena ambil cakna pasal ini. Sapa yang jadi President boleh ada kesan ke atas kehidupan kita. Katanya.

Ntah sapa kita itu yang akan terkesan dengan siapa jadi President Amerika itu tak tahulah saya. Yang saya tahu kehidupan saya tak ada kena-mengena dengan mereka. Sapa pun jadi Tuan Rumah Putih itu, saya kena makan, cari makan untuk hidup. tak denya kalau si A menang, kehidupan saya akan berubah, saya tak perlu cari makan seperti sekarang. Sekelip mata jadi jutawan. Gitewww.

Tapi saya agak sukalah pada pemilihan kali ini sebab ada calon wanita bertanding. Saya harap dia menang. Saja suka-suka sokong sesama jantina. Itu aje. Tak harap pun dia akan Pro-Islam, tenyeh Zionist. Mengarut aje. Dah sekian ramai president lelaki perintah dunia, Zionist tetap buli Palestin juga, apalah kederat seorang wanita nak bela rakyat Palestin? Itu adalah satu harapan, espektasi yang akan bikin saya menjeruk rasa kalau keadaan tetap macam itu juga. Lagi sakit hati nanti kalau Zionist makin menggila membedil umat Palestin.

Saya saja sukalah tengok beza orang lelaki dengan orang pempuan mentadbir dunia. Mesti ada beza. Umum orang memang menyampah kalau dapat bos perempuan. Saya ok aje. Dah dia pempuan memang ada cerewet, emosional, bla bla bla...tapi okla bolehlah, nak hidup,kan. Lelaki dan perempuan ni sama saja. Kau kuli, kena ikut cara kuli,lah,kan. Jangan tunjuk kau lebih dari bos.

kita tunggu sapa yang akan jadi Pemimpin Dunia sikit masa lagi eh...

erk, pasal lawan dia? Yang lelaki itu. No komenlah. Memang bodoh tahap gabanlah lelaki tu. Bini dia nauzubillah bodoh piang macam siyal. Tak ke pelik kalau orang kalau sat lagi orang bodoh (baca IQ rendah) kalahkan orang cerdik (IQ tinggi)?  Akhir zaman tak ada apa yang mustahil. Tak takut ke orang bodoh perintah dunia? Apa nak takut, Allah,kan ada.

No comments: