Wednesday, December 16, 2015

Sampai Titisan Darah Terakhir....

Seperti yang saya sangka...Tun takkan menyerah kalah dengan mudah. Benar isu 1MDB sudah rentung, kini koncu-koncu anti Najib mula menyerang PR1MA pula.

Modal penulis ProTun ialah Najib tak pandai urus negara. Pentunjuk yang menjadi dalil mereka ialah ringgit yang lemah. Pagi tadi jam 9.00 macam  trend Ringgit mo naik. Dari RM4.3200 ke RM4.31. Jam 12.00 sudah turun semula kepada RM4.33...kalau Ringgit tak bagus bermakna PM tak pandai urus ekonomi. Kita tahu dulu pun Ringgit pernah merudum pada paras RM4.8something. Dan PM pada masa itu keluar banyak wang untuk menambat ringgit, sebab pada dia ukuran kejayaan sesebuah pentabiran/urus tadbir negara berpaksikan kepada Ringgit. Tika itu jika ringgit tidak ditambat, pasti ia boleh jatuh tak tahulah, kan mungkin RM5.00 he he he... Saya adalah seorang yang sangat tak kisah macam mana teruk, pun engkau, tapi saya sangat senang naik angin sama orang-yang-kata-dulang-paku-serpih ini. Engkau pun taklah seberapa sangat, tapi bila mengata orang macam engkau tu baaaggguuuus sangat.
Hari Ringgit paling kukuh dalam bulan Disember ini adalah pada hari TSMY (Muhyidin) bercakap. Saya berani cakap jika 8 haribulan Najib berundur ada kemungkinan Ringgit berada di paras 3 point something. oh btw..saya petik data ini di sini. Takut nanti polis siasat kata saya memfitna VVIP? Don't wori blog ini tak de oraang baca. 

No comments: