Tuesday, March 25, 2014

Perk of being a SPONGE II

"Kan, dah kata semua mati syahid

“Eleh…fatwa tu kata penumpang jah, pilot tak” itu kata dia yang suka sangat dengan teori emosi pilot.

Lepas tu dia sibuk marah-marah, lah pula….

“eh kenapa susah benar mereka nak terima, eh kemungkinan pilot tu bunuh diri”  bila disuakan teori seperti di bawah yang saya kutip dari status FB kawan:-

“Kalau ada siapa2 nak percaya teori KONSPIRASI, teori yang saya kopipes di bawah ini PUN agak LOGIK, sebab USA memang sudah lama ada teknologi menerbangkan Kapalterbang secara REMOTE CONTROL atau PRE-PROGRAMMED. Maka ada kemungkinan MH370 bukan di HIJACKED, tapi DIHACKED dan penumpang serta anak kapal di racun dengan karbon monoksida sehingga pengsan / mati.”

Baca kat dinding saya, tak tak pernah aku wat kije menyestalk laki orang weh…orang bujangan tu adalah seskali dua saya visit. Visit means visit….ok. Setahun payah 2, 3 kali tak belum boleh diketegorikan sebagai stalking ok. Infact kalau ko memang betul-betul hebat, macam Papa GOMO yang dah inalillah tu, satu hari dua, 3 kali orang nak visit page ko, pun, ko tak boleh kata orang tu stalker. Orang katalah,kan. But so far SKMM belumlah lagi buat apa-apa ketetapan, panduan pasal stalk-menyestalk ni. Lembab,kan they alls tu.

Ok berbalik pasal kawan FB tadi….

“eh bukanka mamat ni yang berteori polis SB yang mengaykan Anwar….”

“hah, mengaykan Anwar?....bukanka hari tu ko juga cerita ada mamat berteori yang polis cipta air mani sintetik yang DNAnya sebijik-sebijan macam air mani Anwar dan kemudian masukkan dalam dubur Saiful, bukan mamat ni ka…eh berapa ramai mamat konspirasi yang ko simpan eh?”

“tak, tu lain tapi  yang ini kata, Polis SB cederakan kuda Anwar, Anwar jatuh terjelepuk. Tun M panggil SK urut Anwar, tapi pesan sama SK bagi pelacur urut, itu pasallah lepas jah kena urut dengan pelacur, Anwar jadi ….well you knoooowww….. Siap sampai hati kata Kak Wan Ikan Sepat Kering” sambil mengelap air mata…amboi sedihlah tu, sedih, sapa tak sayang Dr Wan weh, sayang, ntah dah berapa banyak dah air mata tumpah kerana Dr Wan yang suci lagi wali, lagi terinaya itu.

“Abeh tu kalau betul kering, lubung jubur bolehlah plak dia sapu KY Jelly…, kalau lubang taik manufacturer siap boleh cipta cream khas, lubang sepat kering, takkanlah tak ada….ngoklah apa ko nih”

Hah terdiam ko….pepandai ajekan kata Dewa Dr Wan tu Sepat Kering….

Punyalah gini manjanya couple ni, ko kata aihs...tak sampai hati I nak ulang u.......

Janganlah disaman orang-orang macam kawan-kawan saya ni. Mereka ni hanya bersendeloka menengokkan gelagat pemimpin yang kita sayangi semua. Merekalah penghibur kala dunia hiburan Malaya ini macam sampah….buat kata seorang kawan yang meluat dengan cerita cereka tempatan yang ada.

No comments: