Thursday, November 18, 2010

Jeda seketika

Bila saya fikir balik, saya tak jadilah nak muatkan puisi frinjan 18 SX di entri kali ini. Bukannya apa saya kira kawan FB saya yang tulis “kita tak mau Ayu Utami dalam sastera kita” kita tentu tak mau juga saya mempromosikan Ala ala Ayu yang sedang ngancam tika ini. Itu satu hal, satu hal yang lain, kini saya sudah ada life, buat apalah nak kacau dan sakit hatikan orang lain, tak gitu?

Saya akan berhabenasi buat seketika, atau mungkin selama-lamanya, tak kut, nanti Cikgu dan Bapak saya susah hati fikir saya sudah terjun lautlah pula. Atau Saya sudah masuk wad mental. Tak saya akan terus menulis, kalau tak tulis pun mengupdate catatan di sini, kalau boleh tu sampai matilah kan. Alah update blog ni bukan susah pun, kalau tak tulis pun tangkap gambar upload pun boleh, malas lagi uploadkan quotation pun boleh aje. Apalah yang susah sangatkan, tu kan.

Oklah chow, doakan saya berjaya dalam misi kali ini. Nasib baik buleh tayang trophy. Bukan trophy pertandingan cari jodoh ya. Competition biasa-biasa untuk budak Business & Law school. Kita idaknya bertanding robot-robot, research canggih-canggih, ada Lab ada penaja ribu-ribu, juta-juta. Simple basic, logic, common sense kinda da thingslah. Bermodalkan, pen paper, lap top calculator jah. Ooh orator skill juga, sapa kata tak pandai ayat pun buleh jadi Akauntan? Itu dululah kan. Bawak-bawaklah anjakkan paradigma tu skeet, ye. Life sebagai anak tunggal memang tak perlu bersaing-saing, and I hate competition, but somehow sekali-sekala apa salah, masuk pertandingankan.

No comments: